Našķu labirints un interaktīvas spēles - desmit izklaidējošas un attīstošas rotaļlietas mājdzīvniekam

10.09.2019

Našķu labirints un interaktīvas spēles - desmit izklaidējošas un attīstošas rotaļlietas mājdzīvniekam

Suņi ir ļoti aktīvi un spēlēties griboši mājdzīvnieki - lai suns būtu nodarbināts gan fiziski, gan intelektuāli, saimniekam ir jāvelta dzīvniekam laiks un jārūpējas, lai tam būtu pieejamas dažādas rotaļlietas. Ja saimnieks ar suni nespēlējas vai tas ilgāku laiku tiek mājās atstāts viens, dzīvniekam kļūst garlaicīgi un tas rotaļām sāks izmantot apkārt atrodamos priekšmetus.

Lai neciestu mēbeles, drēbes un citas mājās atrodamās lietas, nepieciešams iegādāties tādas rotaļlietas, kas spēs mīluli aizraut un ieinteresēt pēc iespējas ilgāku laiku.

Dažādas interaktīvas un izturīgas mantas, ilgi graužami kārumi un spēles, kas dzīvniekam liks padomāt - veikals "PetCity" atklāj top 10 mājdzīvnieku rotaļlietas.

Kong rotaļlieta

 

"Kong" mantas ir ļoti izturīgas - tās nevarēs iznīcināt pat stiprākie grauzēji un lielākie plēsēji. Mantās var vai nu iepildīt speciālu pastu vai ievietot mājdzīvnieka iemīļoto kārumu, tad dzīvnieks interesi par rotaļlietu izrādīs ilgāk. Tās ir gan cietas, gan izturīgas, turklāt ir pieejamas formās, kuras nav tik viegli norīt. Rotaļlietas arī pieejamas dažādos izmēros, lai tās būtu "pa kodienam" dažādu izmēru dzīvniekiem.

   

Kong gliemezis

"Gliemezi" var izmantot suņa barošanai - grozot un ripinot, no rotaļlietas kritīs ārā barība. Tādā veidā suns kustēsies, spēlēsies un arī paēdīs. "Gliemezī" var arī ievietot kārumu - sunim nāksies nedaudz "palauzīt galvu" pirms tā iegūšanas. Šīs rotaļlietas formas dēļ tās kustību trajektorija nav paredzama, tāpēc suns būs ieinteresēts ilgāku laiku.

  

Kong bumbiņa

Bumbiņas starpās var ievietot speciālo pastu vai kārumus. Saimniekiem svarīgi atcerēties, ka starpās nedrīkst ievietot desas, siera vai citu ēdienu gabaliņus - tie var tur iesprūst un sākt bojāties. Bumbiņas pieejamas dažādos izmēros.

  

Bumbiņa ar šķēršļiem

Ievietojot kārumu, sunim būs bumbiņa jākrata un jāripina, lai to dabūtu ārā.

  

Interaktīvās rotaļlietas

Šīs rotaļlietas četrkājainā drauga fiziskās un intelektuālās nodarbes apvieno vienā procesā. Rotaļlietās tiek paslēpti dažādi kārumi, un sunim ir pašam jāizdomā, kā našķi no konkrētās rotaļlietas ar dažādiem paņēmieniem dabūt ārā. Spēles pieejamas dažādās sarežģītības pakāpēs.

  

Ilgi graužams našķis

 

Košļājamais ādas stienītis priecēs mājdzīvnieku ilgāk nekā vienu vakaru - tas ir izturīgs un ilglaicīgi nodarbinās dzīvnieku.

  

Mīkstā mantiņa ar virvi

Mantiņa ar virvi būs risinājums tiem saimniekiem, kuru mājdzīvniekam patīk aktīvas rotaļas un plosīšana - ja iekšā ir virve, mantiņa kalpos ilgāku laiku. Pēc rotaļas gan nepieciešams apskatīt, vai viss ir savās vietās un dzīvnieks nav ko nokodis un apēdis.

 

Našķis zobu tīrīšanai

Šie našķi ne tikai ilgāk nodarbinās mājdzīvnieku, bet arī parūpēsies par dzīvnieka zobiem, noņemot aplikumu.

  

Trauciņš ar labirintu

Arī šajā rotaļlietā var paslēpt kārumu, kam suns uzreiz netiks klāt - dzīvniekam būs jāliek lietā purns un ķepas. Mājdzīvniekam šī rotaļlieta arī tik ātri neapniks - suns redzēs, ka kārums ir iekšā, un tas viņu motivēs mēģināt to dabūt ārā.

  

Našķu paklājiņš

Rotaļu paklājiņš sastāv no vairākiem auduma gabaliem - kad uz tā uzber gardumus, tie tur "pazūd" un sunim nākas tos meklēt. Šādu paklājiņu var izgatavot arī saimnieks pats un našķu meklēšanu piedāvāt sunim kā spēli.

  

Pirms rotaļlietu iegādes saimniekam gan jāsaprot, vai tā dzīvniekam būs atbilstoša un veselībai droša. Iespējams, lielākam sunim maza, pūkaina mantiņa nederēs - tās mūžs būs īss, turklāt tā var nopietni kaitēt dzīvnieka veselībai. Būtiski ir arī saimniekam nolemt, ko viņš grib, lai suns ar šo mantu dara - asina zobus, skraida vai mācās.

Foto: Viktors Devjatovs, LETA

PetCity blogs:

  • Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Lasīt vairāk

  • Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Lasīt vairāk

  • Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Lasīt vairāk

  • Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Lasīt vairāk

  • 7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    Lasīt vairāk

Apskatīt visas