PetCity mīluļu stāsti: Leo un Sema

15.03.2023

PetCity mīluļu stāsti: Leo un Sema

Šis ir stāsts par Leo un Semu - mūsu veterinārārstes Luīzes mīluļiem, kurus viņa ir adoptējusi.

Sveiks, lasītāj!

Mani sauc Luīze, esmu PetCity Candera klīnikas veterinārārste un ikdienā strādāju dzīvnieku terapijā, bet bieži mani var satikt arī nakts stundās - klīnikas neatliekamās palīdzības režīmā. Kaut arī manas darba dienas ir piepildītas ar mīļdzīvniekiem - suņiem un kaķiem, es nevaru iedomāties savas mājas bez tiem. Man ir divi mājdzīvieki - kaķis Leonardo (Leo) un suns Samanta (Sema). Abus esmu adoptējusi.

Leo ir visparastākais Latvijas kaķis. Viņš nonāca manās rokās nepilnas 4 nedēļas vecs. Viņu atnesa uz klīniku kāds labs cilvēks, kurš Leo atrada uz ielas. Ieraugot mazo kaķa kamoliņu, uzreiz viņā iemīlējos un zināju, ka adoptēšu viņu. Tā pēc pāris dienām viņš pēc darba devās kopā ar mani mājās. Šobrīd Leo ir jau gandrīz 5 gadus vecs. Viņš mīl lūkoties pa logu - vērot garām lidojošos putnus un mēģina caur logu noķert krītošās lapas un sniegpārslas. Īpaši mīl šo pasākumu darīt brīžos, kad guļu..  Mīl aktīvi spēlēties ar savām mantām un lāzeru. Vēl arī viņš vairākkārtēji ir palīdzējis citiem kaķiem, esot kā asins donors. Kas viņam nepatīk? Kā lielākajai daļu kaķu - došanās uz veterināro klīniku - uz profilaktiskajām vakcīnām. :)

Sema ir bulterjera šķirnes suns, kas nonāca mūsu ģimenē salīdzinoši nesen un es pat teiktu negaidīti. Semai bija nopietnas ceļu locītavas problēmas, kuru ārstēšana izmaksāja ļoti dārgi un diemžēl iepriekšējā saimniece to nevarēja atļauties.. Mani kolēģi zināja jau kādu laiku, ka alkstu pēc bulterjera šķirnes suņa un ka jau biju nodevusies tās īstās audzētavas meklējumos. Tā nu vienā jaukā februāra dienā man kolēģi zvanīja un teica :" Luīz, saki "jā"! Neko nedomā un neprasi, bet vienkārši saki "jā"!!" Protams, es pajautāju, kam man ir jāsaka "Jā" vārds, pēc tam, kad kolēģi paskaidroja, lieki nedomājot teicu, jā! Ne tikai tādēļ, ka manās rokās no zila gaisa iekrita ilgi sapņotais suns, bet arī iespēja paglābt jaunu sirsniņu no skaudrās realitātes - eitanāzijas.

Tā Sema kopš 2022.gada februāra dzīvo kopā ar mani un Leo un pavada mani manos ikdienas darbos. Īsi raksturojot Semu, man ir divejādas esmocijas - es viņu varētu nosmacēt ar savu mīlestību, bet viņa arī ir kā skabarga dibenā. Jā, tieši tā. Viņa ir ļoti aktīva un ļoti intelektuāla, īpaši, ja tas ir saistīts ar nedarbiem. Viņa man mazliet atgādina klaunu, jo regulāri izdara ko tādu, kas sākumā liek maniem matiem stāvus sacelties gaisā un likt smieties līdz elpas trūkumam. Es teiktu, ka viņai ir trīsgadnieka domāšanas stils - ja iestājas mājās klusums, tad zināms, ka notiek palaidnības.

Brīvajās dienās mēs mīlam doties garās pastaigās - īpaši viņa sajūsminās par mežu un jūrmalu. Viņa dievina kārtīgi izskrieties un vēl lielāku prieku sagādā, ja tiek satikts kāds suns ar kuru var kompānijā iztrakoties, citādāk viņa ir tīri apmierināta tēlojot dīvāna dekoru un skatoties multfilmas televizorā, līdz šim mīļākā multfilma - "Mīluļu slepenā dzīve" (Secret life of pets). Kas Semai ne īpaši patīk? Lietus, lietainas dienas, peļķes.

PetCity blogs:

Apskatīt visas