Ieskatāmies bļodu pasaulē!

21.06.2019

Ieskatāmies bļodu pasaulē!

Bieži cilvēkiem, kuriem ir mājdzīvnieki, nav skaidrs, kam zooveikalos ir paredzēta plašā bļodu izvēle. Nav noslēpums, ka veterinārajā pasaulē vairs nepastāv tikai vienveidīgas standarta bļodas, tādā veidā saimniekam dodot iespēju izvēlēties savam mīlulim piemērotāko ēdamtrauku!

*Ikvienu no bļodiņām iespējams iegādāties PetCity!

    

    

Ieskatīsimies bļodiņu pasaulē!  

      

      

Lēnās ēšanas bļodas

      

      

Lēnās ēšanas bļodas ir īpaši piemērotas tiem ķepaiņiem, kas barības porciju burtiski “iesūc” vienā mirklī. Šo bļodu dažādie veidojumi liek par barību pacīnīties, kā arī nodrošina to, ka mīlulis barības graudiņus sakožļā.

Barības burtiska norīšana var izraisīt atvemšanu un kaitē kuņģim. Tāpat, ja suns ēdienu norij nesakožļājis, graudiņiem nav iespējas pildīt vienu no svarīgām funkcijām – notīrīt zobus un cīnīties ar zobakmeni.

*bļodas nav piemērotas mīluļiem ar plakano purniņu, jo var gadīties, ka barību nav iespējas izķeksēt.

Bļodas garo ausu īpašniekiem

Ir izdomāts risinājums arī suņiem ar skaistajām, garajām, nokarenajām ausīm – tās ir bļodas ar augstajām maliņām. Ēdot, ausis nekritīs bļodā, un ļaus kvalitatīvi baudīt maltīti.

Bļodas ar statīvu

Nereti saimnieki brīnās – kāpēc bļodām vajadzīgs statīvs?  Tās īpaši svarīgas augošiem mīluļiem, īpaši lielajiem suņiem. Tā kā viņi aug ātri, ēdot skaustam nepieciešams pacēlums, ko nodrošina tieši šāda veida bļodas. Ēdot no zemām bļodām, var nepareizi nostiprināties kauli.  

Bļodas ar taimeri

Saimnieku vidū iecienītas ir arī bļodas, kurās ēdiens vai ūdens iebirst un iztek lēnām. Tās īpaši piemērotas mājdzīvniekiem, kas lielu daļu dienas pavada vienatnē. Bļoda veidota tā, lai katru reizi, kad tā tiek iztukšota, atkal piepildītos no jauna, nepārejot pāri malām.

Arvien populārākas kļūst arī bļodiņas ar taimeri, kur saimnieks var uzstādīt, cikos mīlulis saņems pusdienas. Tas lieliski noder gan tad, ja mīlulis ilgāku laiku paliek viens mājās, gan tad, ja saimnieks vēlas ķepaini barot strikti noteiktos laikos.

Bļodas konkurentiem

Ja esi vairāku četrkājaino draugu, kuru starpā valda konkurence, saimnieks, mēdz gadīties, ka kāds mīlulis netiek pie ēšanas, jo visu bļodiņas saturu vienmēr izēd cits mājas mītošais četrkājainais iemītnieks. Te noderēs bļodiņa ar čipu! Pie mīluļa kaklasiksnas pievieno čipu, tādējādi, tikai viņam pienākot pie bļodas, tās vāks atvērsies un dos iespēju gardi pamieloties.

Šāda bļoda noderēs arī tad, ja kāds no mājas ķepaiņiem tiek barots ar speciālo barību.

Mielošanās kā izklaide

Ir padomāts arī par suņa nodarbināšanu un atalgošanu ar našķiem. Lai arī šo nevar uzskatīt par standarta barības bļodu, tā ļauj mīlulim ar dažādu uzdevumu palīdzību (vairākiem grūtības līmeņiem un pakāpēm) tikt pie garduma. Šāda veida izklaidējošās atrakcijas var kalpot arī kā jauks un gards laika kavēklis, gaidot saimnieku mājās.

   

Foto: Gints Bāliņš

PetCity blogs:

  • Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Lasīt vairāk

  • Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Lasīt vairāk

  • Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Lasīt vairāk

  • Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Lasīt vairāk

  • 7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    Lasīt vairāk

Apskatīt visas