Sākusies mājdzīvnieku svara samazināšanas programma "Labā formā – lieliskā omā"

28.06.2021

Sākusies mājdzīvnieku svara samazināšanas programma "Labā formā – lieliskā omā"

PetCity organizētā un profersionālās mājdzīvnieku barības ražotāja Hill’s atbalstītā 3 mēnešu svara samazināšanas programma Labā formā – lieliskā omā ir sākusies. 

19. jūnijā PetCity Viesturdārza klīnikā uz vizīti bija ieradušies 6 ķepaiņi, kuriem tika sniegta veterinārārsta konsultācija, diagnostika un uztura plāna izstrāde. Programmas dalībnieki arī saņēma atbilstošu Hill's barību veselīga svara atgūšanai un uzturēšanai. Tāpat visi seši ķepaiņi konsultējās ar fizioterapeitiem, un viņiem katram piedāvāja aktivitāšu plānu formas (un omas) uzlabošanai. Turpmāk viņi reizi mēnesī atkārtos savas vizītes klīnikā, un viņu saimnieki mums pastāstīs, kā mīluļiem klājas.

Iepazīsimies!

Šoreiz iepazīstināsim ar programmas dalībniekiem – 3 suņiem un 3 kaķiem – kuri trīs mēnešu laikā programmas gaitā atgūs formu un enerģiju. 

Sibīrijas haskijs Bella. Šobrīd 37,2 kg, ideālais svars – ap 25 kg.

Sibīrijas haskijs - Bella

Bellai ir 7 gadi, un pie saimnieces Daces viņa nonāca 2 gadu vecumā no Tukuma patversmes. Saimniece viņu raksturo kā “riktīgu mājas bosu, kurš vienmēr ievedīs kārtību tur, kur tas nepieciešams”. Problēmas ar svaru radās pēc sterilizācijas 2 gadu vecumā, kaut gan dzīvo aktīvā, sportiskā ģimenē. Bella dzīvo kopā ar vēl diviem suņiem.

Kaķene Mišela. Šobrīd 4,63 kg, ideālais svars – 3,8-4 kg.

Kaķu meitene Mišela

Mišelai ir apmēram 9-10 gadi. Saimnieces Marijas tēvs Mišelu un viņas bērnus bija pirms apmēram 8 gadiem paņēmis no ielas jeb, precīzāk, izglābis no šķūņa, kuru būvnieki grasījās nojaukt. Saimniece saka, ka Mišela ir karaliene – ļoti harizmātiska un vienmēr pārliecinās, lai viņai tiktu viss vislabākais. Lai gan kaķene ir sterilizēta, saimniece ar to nesaista liekā svara problēmu. Mišela dzīvo privātmājā ar dārzu draudzīgā ģimenē ar vēl 6 kaķiem.

Kaķis Tigro. Šobrīd – 8,43 kg, ideālais svars 5,3-5,5 kg.

Runcis Tigro

Tigro ir 2 gadi. Viņš piedzima saimnieces Lindas omes kaķenei, tāpēc Linda ar viņu bijusi kopā jau kopš nākšanas pasaulē. Linda saka, ka Tigro ir ļoti mīļš, ļoti slinks un ļoti ziņkārīgs kaķis, kuram patīk pagulēt. Svars sāka pieaugt jau pirms kastrācijas. Tigro dzīvo dzīvoklī ar balkonu un iespēju ciemoties pie kaimiņiem. Labi sadzīvo ar ģimenes diviem suņiem.

Bīgls Vollijs. Šobrīd 21,6 kg, ideālais svars – 15-16 kg.  

Bīgls Vollijs

Vollijam ir 6,5 gadu, un saimnieces Marinas ģimenē viņš nonāca drīz pēc Marinas un vīra kāzām. Viņi nevarējuši izdomāt labāku ieguldījumu kāzās uzdāvinātajai naudai, kā iegādāties ģimenes locekli. Marina Volliju dēvē par brīvdomātāju, kurš atsauksies tikai tad, ja pats to vēlēsies. Mierīgi var izlikties, ka viņu nemaz nesauc par Volliju. Svars sāka pieaugt pirms apmēram 2 gadiem, pēc pārdzīvota insulta. Pēkšņi viņam pazudusi sāta sajūta, Vollijs sācis ēst vairāk, ieskaitot sava brāļa (kurš nesen miris) porciju. Vollijs dzīvo Rīgā, 4 dzīvokļu mājā ar lielu pagalmu.

Kaķene Tumba. Šobrīd 6,1 kg, ideālais svars – 5 kg.

Kaķu dāma Tumba

Tumbai ir 4,3 gadi. Viņu kopā ar brāli Hercu pieņēmis saimnieces Mārītes draugs, kuram kaķus piedāvāja darba kolēģe. Saskaņā ar saimnieces vērtējumu, Tumba ir ļoti mīļa kaķene, kurai patīk līst padusē un lēkt gan klēpī, gan uz pleciem. Aptaukošanos saimnieki pamanījuši pirms apmēram gada – viņa kļuvusi izteikti lielāka, vēders sāka nokarāties. Ir novērots, ka viņa apēd arī brāļa porciju. Tumba dzīvo privātmājā, bet laukā tiek laista ik pārdienas tikai pieaugušo pavadībā, jo tuvumā ir mežs ar lapsām un stārķiem.

Zelta retrīvers Pērle. Šobrīd 45,6 kg, ideālais svars 30-35 kg.

Zelta retrīvers Pērle

Pērlei ir 9 gadi, un viņas saimniece Laila pirms kucēna iegādes skaidri zinājusi, ka vēlas tieši zelta retrīveru. Bijis grūti to atrast, tāpēc ģimenē Pērle nonāca 3 mēnešu vecumā. Liekais svars Pērlei parādījās pēc operācijas pagājušajā vasarā, kad viņai tika izņemta sastrutojusi dzemde. Saimniece saka, ka Pērles dzīves moto esot paklausīt saimniekam – ļoti mīļa un paklausīga, bet var apēst pilnīgi visu, izņemot lokus. Pērle dzīvo privātmājā ar dārzu un labi sadzīvo ar 9 mēnešus vecu kaķenīti.

PetCity blogs:

  • Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Lasīt vairāk

  • Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Lasīt vairāk

  • Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Lasīt vairāk

  • Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Lasīt vairāk

  • 7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    Lasīt vairāk

Apskatīt visas