Izbaudiet rudeni kopā ar savu suni!

23.09.2022

Izbaudiet rudeni kopā ar savu suni!

Laiks kļūst vēsāks, tumšāks, un lapas maina krāsu. Rudens ir klāt! Dažiem suņu īpašniekiem šis ir pirmais rudens ar jauno ģimenes locekli. Šeit atradīsiet idejas un padomus par to, kādas aktivitātes izbaudīt ar savu mājdzīvnieku šoruden un kam sagatavoties!

AKTIVITĀTES TELPĀ

Nelabvēlīgi laikapstākļi neizbēgami vilina vairāk laika pavadīt iekštelpās.

Attīstiet sava suņa inteliģenci! Nodrošiniet savam sunim attīstošas aktivitātes! Piemēram, izmēģiniet interaktīvās rotaļlietas un gardumu dozatorus, kas papildina jūsu suņa ikdienu un attīsta problēmsituāciju risināšanas prasmes! Ir aizraujoši redzēt, kā darbojas suņa prāts! PetCity jūs varat atrast interaktīvas rotaļlietas no tādiem zīmoliem kā  Nina Ottosson, Flamingo, Kong.

Izveidojiet uzdevumu sainīti savam sunim pats! Piemēram, paņemiet dvieli un uzberiet uz tā gardumus un našķus. Sarullējiet dvieli un ļaujiet sunim darboties! Varat arī paņemt kādu kēksu formu vai kartona olu kasti mazākiem suņiem, katrā dobumā ievietojiet kārumus un virs tiem novietojiet suni interesējošas lietas - piemēram, saburzītas papīra salvetes, suņa rotaļlietas, tenisa bumbiņas (NB! suņiem ir piemērotas tikai mājdzīvniekiem paredzētās tenisa bumbiņas, īstās tenisa bumbiņas sagriezīs suņiem zobus). Šeit atradīsiet suņiem piemērotas tenisa bumbiņas!

Nostipriniet jūsu savstarpējās attiecības ar treniņu palīdzību! Periods, kad ir jāuzturas iekštelpās, ir ideāls laiks, lai iemācītu sunim kādu jaunu triku vai prasmi. Kopīga darbošanās stiprinās jūsu saikni ar mājdzīvnieku, un jūs labāk iepazīsiet savu suni. NB! Izmantojiet tikai pozitīvu motivāciju un, lai suns ātri nenogurtu, veidojiet treniņu sesijas īsas un jautras. Vienmēr trenējiet savu mīluli pacilātā noskaņojumā!

Pieradiniet suni pie regulāriem SPA vakariem. Pēc pastaigām jums ir jānotīra sava mīluļa ķepas un reizēm arī vēders. Īpašās mitrās salvetes mājdzīvniekiem ir ātrs un efektīvs risinājums. Dažādus šampūnus un balzamus skatiet šeit. Ieslēdziet klusu spa mūziku, piepildiet vannā remdenu ūdeni un ļaujiet spa procedūrai sākties. Suņiem, kuriem patīk ūdens, ir pieejami arī vienreizēji attīrīšanas cimdi Scruffs Noodle Mitt, kas ir lieliski piemēroti arī suņa masāžai. Ja suns baidās no mazgāšanās, izmantojiet, piemēram, Flamingo laizāmo paliktnīti, ko ar piesūcekņiem var piestiprināt pie vannas un ieziest ar garšīgu pastu vai mitro barību.

AKTIVITĀTES SVAIGĀ GAISĀ

Izbaudiet dabu kopā ar savu suni! Dodieties pastaigā dabā un ļaujiet sunim ošņāties! Ja jūsu suns vēl neprot komandu "šurp", jūs varat dot viņam lielāku brīvību, piemēram, ar 10 metru garas pavadas palīdzību. Suņa pavadai ir iespējams pievienot arī GPS ierīci, ko var izsekot no viedierīces (iecienīta funkcija medību suņiem). Bet, ja jūsu sunim patīk vilkt pavadu, izmantojiet gumijotu Onega pavadu, kuru ir viegli noturēt un kura neapdedzinās un nenobrāzīs jūsu plaukstas, ja suns to negaidīti pavilks.

Spēlējiet paslēpes! Pastaigājieties kopā ar ģimeni un suni un spēlējiet paslēpes! Palūdziet kādam ģimenes loceklim paslēpties un ļaujiet sunim atrast paslēpušos draugu! Ļaujiet sunim doties visur, kur viņš vēlas. Šī spēle īpaši patiks bērniem, kuriem patīk slēpties aiz kokiem un krūmiem! Sāciet spēli ļoti vienkāršotā veidā - tā, lai suns būtu ieinteresēts meklēt un noteikti atrastu slēptuvi! Kad suns atradīs meklēto, noteikti uzslavējiet viņu un priecājieties kopā!

Nav sliktu laikapstākļu, ir nepiemērots apģērbs! Ja jūsu suns baidās no aukstuma, uzģērbiet viņam lietusmēteli vai džemperi. Rukka Wooly džemperi ar rievoto rakstu ir patiešām ļoti stilīgi. Akropoles un Viesturdārza Pet City veikalos atradīsiet atbilstošus Rukka lietusmēteļus Jums un Jūsu mīlulim! Funkcionālus un skaistus lietusmēteļus suņiem atradīsiet arī Hurtta zīmola klāstā.

Pamaniet suni pat 5 km attālumā! Piesprādzējiet sava suņa krūšu siksnai, pavadai vai apģērbam, piemēram, Orbiloc vai Hurtta gaismiņas. Šādā veidā jūs un citi satiksmes dalībnieki varēs laicīgi pamanīt jūsu suni jau no attāluma! Turklāt rudens-ziemas periodam ir vēlams izvēlēties savam sunim siksnas, pavadas un apģērbu ar atstarojošām detaļām.

Fotografējiet un krājiet atmiņas! Daba ir iekrāsojusies zelta un sarkanā krāsā, un nokritušo lapu čaukstēšana zem ķepām rada īstu prieku! Noorganizējiet fotosesiju ar savu mīluli! Piemēram, ja suns nav bailīgs, fotografēšanas laikā uzmetiet lapas gaisā. Tās ir laimīgas atmiņas uz mūžu! Lai bilde būtu vēl mīlīgāka, uzvelciet sunim adītu Rukka džemperi!

DRAUDI VESELĪBAI RUDENS LAIKĀ

Aizsargājiet savu mīluli un pārliecināties, ka viņa kompleksā vakcinācija ir derīga. Diemžēl rudenī un pavasarī biežāk sastopami leptospirozes un audzētavu klepus gadījumi. Ja šīs saslimšanas netiek laicīgi diagnosticētas un ārstētas, tās var būt pat letālas. Īpaši ieteicams vakcinēt suņus, kuri tiek vesti uz publiskām vietām (suņu parkiem, treniņiem vai izstādēm).

Kas  ir kompleksā vakcinācija suņiem?

Vakcīnu sastāvā ir komponenti, kas darbojas pret suņu mēri, audzētavu klepu, parvovīrusu, infekciozo hepatītu un leptospirozi. Vakcinācija jāveic reizi gadā. Vakcināciju veic pēc vakcīnu ražotāju noteiktiem kalendāriem. Slimības, pret kurām vakcinē katru gadu, ir leptospiroze, audzētavu klepus. Kucēniem vakcināciju pret infekcijas slimībām uzsāk 8 nedēļu vecumā, atkārto pēc četrām nedēļām, un tālāk vakcinē pēc kalendāra vienu reizi gadā vai divos.

Kompleksā vakcinācija ir brīvprātīga, un katra mājdzīvnieka īpašnieka ziņā ir izlemt, vai viņš vēlas vakcinēt savu mīluli. PetCity klīniku darbinieki iesaka vakcinēt savus suņus, jo leptospiroze, audzētavu klepus  un parvovīrus ir mūsu platuma grādos izplatītas saslimšanas.  Mēs iesakām pārbaudīt sava mīluļa pasi, lai pārliecinātos, ka vakcinācija joprojām ir derīga! Ja pamanāt, ka obligātās revakcinācijas termiņš ir pagājis, sazinieties ar klīniku un pierakstiet dzīvnieku uz vakcināciju.

Vēlam visiem suņiem un viņu saimniekiem priecīgu rudeni! 

PetCity blogs:

  • Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Lasīt vairāk

  • Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Lasīt vairāk

  • Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Lasīt vairāk

  • Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Lasīt vairāk

  • 7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    Lasīt vairāk

Apskatīt visas