PetCity mīluļu stāsti: Frenks, Cūca un Labi

16.02.2023

PetCity mīluļu stāsti: Frenks, Cūca un Labi

Turpinām dalīties ar PetCity darbinieku mīluļu stāstiem. Šoreiz pastāstīsim par mūsu veterinārārstes Ksenijas Polonskas mājdzīvnikiem: suni un diviem kaķiem.

Mani sauc Ksenija Polonska. Es strādāju veterinārajā klīnikā PetCity Viesturdārzs kā terapeite un dermatoloģe.

Dzīvoju Siguldā ar vīru, dēlu, divām kaķenēm, suni un 21 zivtiņu.

Brīvajā laikā patīk ceļot ar ģimeni, baudīt spa procedūras un esmu aukstumpeldētāja. 

Mans vecākais mīlulis ir suns Frenks, kuru paņēmu no LLU VMF dzīvnieku patversmes vēl būdama studente. Es gribēju sev miniatūrā pinčera kucēnu, laicīgi gatavojos tam, bet pēdējā brīdī kucēna iegāde atcēlās. Frenks patversmē bija palicis pēdējais no 6 kucēniem un vientulīgi skraidīja pa patversmes voljēru. Padomāju, ka tas ir liktenis un adoptēju viņu. Šogad viņam būs jubileja - 10 gadi!

Cūca - kaķene, kura pati mani izvēlējās. Kad strādāju par galveno veterinārārsti cūku fermā, kāds no darbiniekiem atrada mazu, 1,5 mēnesi vecu kaķēnu cūku aizgaldā. Neviens nevēlējās ņemt to sev, bet cūku fermā kaķi nedrīkst atrasties. Pati es arī negribēju kaķēnu, domāju, ka ar sociālo tīklu palīdzību atradīšu viņai jaunas mājas. Līdz darba dienas beigām bija palikušas vēl 4h, un es baidījos, ka viņa traucēs pabeigt darbu. Viņa apsēdās man uz rokas un gandrīz nekustējās . Tā manās mājās parādījās kaķene no cūku fermas - Cūca.

Strādājot par mazo dzīvnieku veterinārārsti, es redzēju daudz kaķu un suņu šķirnes. Godīgi sakot, vistuvākā manai sirdij bija kaķu šķirne Devonas rekss. Šai šķirnei piemīt draudzīgs raksturs, ir skaists īss, čirkains apmatojums, kuru nav īpaši jākopj un pēc taustes tas ir silts un samtains.

Kad sākās karš Ukrainā, es ļoti daudz strādāju ar bēgļu dzīvniekiem, reģistrēju viņus, sniedzu pirmo palīdzību un palīdzēju adaptēt dzīvniekus pie mūsu barības, medikamentu un citu produktu klāsta. Svētdienas vakarā man piezvanīja kolēģe un teica, ka viena audzētāja no Ukrainas atveda Devonas rekss šķirnes kaķēnus. Viens esot slims, viņu jau sāka ārstēt, bet nevarēs turpināt ārstēšanu. Vai es nevēlos paņemt sev? Tajā pašā vakarā mums bija jauns ģimenes loceklis - kaķene no Kijivas vārdā Labi. Tātad mūsu mājās vienmēr ir labi. ;)

Visi mani mīluļi pēc rakstura ir ļoti atšķirīgi. Piemēram, Cūca - īsta kaķene, kura uzskata, ka viņa ir tik labsirdīga un atļauj mums dzīvot kopā ar viņu. Mums ir savi rituāli, ko darām kopā, bet lielākoties viņai patīk pavadīt laiku tikai savā kompānijā. Frenks, jau seniors, līdzsvarots, un ir ļoti laimīgs, kad atnāk ciemiņi, kuriem viņš nedod mieru un pieprasa, lai glauda un čubinās ap viņu. Labi vienmēr nāk līdzi: uz vannas istabu, iekurināt krāsni, gatavot ēst, sūkt putekļus, skatīties televizoru - īsts kompanjons jebkurā darbībā. Bet ar viņu jābūt uzmanīgiem, jo viņai nav baiļu sajūtas, tāpēc paspēja gan apdedzināt ūsas pie sveces, gan mēģināja ielēkt krāsnī, kad kurinājām to. 

Vienvārdsakot ar dzīvniekiem mājās vienmēr ir rosība un garlaicīgi nav. Un nav labākas sajūtas, kad pēc smagas darba dienas tevi sagaida tik daudz mīlošu degunu!

PetCity blogs:

  • Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Lasīt vairāk

  • Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Lasīt vairāk

  • Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Lasīt vairāk

  • Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Pārgājiens ar suni: Noderīgi padomi un ieteikumi saimniekiem

    Lasīt vairāk

  • 7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    7 rudens biedi sunim: ieteikumi drošām pastaigām ārā

    Lasīt vairāk

Apskatīt visas