Apavi suņiem: nepieciešamība vai saimnieku iegriba

16.01.2024

Apavi suņiem: nepieciešamība vai saimnieku iegriba

Viena no visbiežāk apspriestajām tēmām mazo suņu šķirņu īpašnieku vidū ir suņu apavu izvēle.

Saimniekiem aukstā laikā nepieciešams parūpēties ne tikai par apģērbu sunim, kas to pasargās no hipotermijas un sliktiem laika apstākļiem, bet arī par ērtiem apaviem. Mūsdienās reti kurš ir pārsteigts par suņiem, kuri lepni pastaigājas pa pilsētas ielām blakus savam saimniekam modernos, stilīgos, krāšņos apģērbos, skaistos apavos. Apavi suņiem nav tikai modes aksesuārs vai saimnieku iegriba. Šis praktiskais aksesuārs aizsargā suņu mazās ķepas no aukstuma, sniega, netīrumiem, asiem priekšmetiem, ķīmiskām vielām un vielām, kas ziemā tiek kaisītas uz ietvēm. Ķīmiski agresīvās vielas uz ielu ietvēm ir īpaši bīstamas suņu veselībai. Tās var izraisīt alerģiskas reakcijas un kairināt maigo ādu starp ķepu spilventiņiem, ja pēc pastaigas nekavējoties nenomazgājat suņa ķepas. Apavi nodrošinās arī ķepu spilventiņu aizsardzību no traumām. Turklāt tie saglabās mājdzīvnieka ķepas tīras, glābjot saimniekus no ikdienas mazgāšanas procedūras.

Kā izvēlēties apavus suņiem?

Tāpat kā cilvēkiem, arī suņiem pieejami dažādi apavu modeļi visdažādākajās krāsās. Ieteicams savam mīlulim iegādāties vairākus apavu pārus visiem gadalaikiem un gadījumiem. Lai pasargātu mīluļa ķepas ziemā, izvēlieties cieši aizveramus zābakus vai zābakus ar rievotu gumijas zoli un protektoru ar nelielu izliekumu. Silti, mīksti apavi pasargās ķepas no ziemas aukstuma, sniega, ķīmiskiem reaģentiem un, komplektā ar siltu apģērbu, nodrošinās suņiem komfortu pastaigām sala apstākļos. Vasarā apavi pasargās ķepiņas no karstām virsmām.

Pastaigām lietainā laikā ir piemēroti zābaki. Zolei jābūt izgatavotai no ūdensnecaurlaidīga materiāla, ar zemu protektoru un pietiekami blīvai.

Vasarai savam mīlulim varat iegādāties vieglus, labi vēdināmus apavu modeļus.

Suņu apaviem jābūt izgatavotiem tikai no dabīgiem, kvalitatīviem, praktiskiem un  elastīgiem materiāliem. Sintētiskie audumi var berzēt ādu un izraisīt izsitumus un alerģiskas reakcijas. Apavu iekšpusē jābūt mīkstai oderei, bet purngalam jābūt izgatavotam no blīvāka materiāla, lai asie nagi to nevarētu caurdurt. Vislabāk ir izvēlēties aiztaisāmu apavu modeļus- ar aizdarēm, rāvējslēdzējiem. Garspalvainām suņu šķirnēm priekšroka jādod apaviem ar siksniņām, jo ​​garie matiņi var ieķerties rāvējslēdzēja slēdzenē.

Neiesakām iegādāties modeļus, kas ir pārslogoti ar dekoratīviem ornamentiem. Jo vieglākas kurpes, jo ērtāk sunim būs. Sīkas detaļas var izraisīt suņa interesi un mīlulis var apēst košos, dekoratīvos priekšmetus.

Rukka suņu apavi

Kā noteikt suņiem apavu izmēru?

Apaviem jābūt ne vien stilīgiem, bet arī funkcionāliem un ērtiem. Lai suns neizjustu diskomfortu un apavi neierobežotu mīluļa kustību brīvību, jāizvēlas pareizais izmērs. Lai nekļūdītos ar izmēru, novietojiet suņa ķepu uz papīra lapas, apzīmējiet priekšējo un aizmugurējo ķepu kontūru, ņemot vērā izvirzītos nagus. Ar lineālu izmēriet apvilktās pēdas platumu un garumu.

Pamatojoties uz šiem parametriem, varat droši sākt izvēlēties apavus savam mazajam mājdzīvniekam. Kas attiecas uz zābaka augstumu, jo garāki metakarpālie un metatarsālie kauli, jo augstākam jābūt zābakam. Lūdzu, ņemiet vērā, ka jums nevajadzētu iegādāties savam sunim apavus līdz piecu- sešu mēnešu vecumam, jo ​​pat vispraktiskākie apavi var izraisīt ķepu deformāciju, kas vēl nav pilnībā izveidota.

Rukka suņu apavi

Pieradiniet savu suni pie apaviem

Lai sunim būtu vieglāk pierast pie jauniem apaviem, tiem jābūt izgatavotiem no viegla materiāla. Piemērotāki būs mīksti, zemi zābaciņi no flīsa vai mīkstas zamšādas. Mīkstie apavi ar plānām zolēm suņiem nerada diskomfortu, tāpēc mājdzīvnieki ātri pierod.

Suņus pie jaunā modes aksesuāra var pieradināt, liekot tiem mājās uz īsu brīdi staigāt apavos. Ja jūsu mīlulis mēģina novilkt kurpes no ķepām, nekavējoties pārtrauciet šādus mēģinājumus ar stingru intonāciju. Mēģiniet novirzīt suņa uzmanību, piemēram, uz rotaļlietu. Apbalvojiet pareizu uzvedību ar sirsnīgu intonāciju un gardumiem. Apavi, apģērbs un aprīkojums nedrīkst radīt sunī negatīvas asociācijas. Tiklīdz mājdzīvnieks sāk normāli pieņemt jauno apģērbu, jūs varat izvest suni pastaigā  apavos.

PetCity blogs:

  • Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Lasīt vairāk

  • Interaktīvās rotaļlietas kaķiem: kāpēc tās ir vajadzīgas?

    Interaktīvās rotaļlietas kaķiem: kāpēc tās ir vajadzīgas?

    Lasīt vairāk

  • Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Lasīt vairāk

  • Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Lasīt vairāk

  • Droši Ziemassvētki ar ķepaini: drošības noteikumi un ieteikumi

    Droši Ziemassvētki ar ķepaini: drošības noteikumi un ieteikumi

    Lasīt vairāk

Apskatīt visas