Droši Ziemassvētki ar ķepaini: drošības noteikumi un ieteikumi

08.12.2023

Droši Ziemassvētki ar ķepaini: drošības noteikumi un ieteikumi

Ziemassvētki un Jaunais gads ir priecīgi svētki visai ģimenei, taču, ja neievērosiet dažus  noteikumus, tie var pārvērsties par murgu jūsu mīlulim.

Suņi var kļūt nervozi daudzu svešinieku un trokšņa dēļ. Pirotehnika un jebkurš cienasts no svinību galda var būt iemesls veterinārās klīnikas apmeklējumam. Lai jūs varētu būt mierīgi par sava mīluļa veselību un emocionālo stāvokli un gūtu tikai patīkamas atmiņas, svarīgi ir pareizi sagatavoties svētkiem un garajām brīvdienām.

Suns un kārumi

Kā padarīt savu Ziemassvētku eglīti ķepainim drošu?

Ziemassvētku eglīte var sagādāt lielas nepatikšanas. Izvairieties no vizuļojošajām egles zelta lietutiņu virtenēm. Tās ir viegli norīt un tas var novest pie gremošanas trakta aizsprostošanās. Labāk izvēlēties virtenes, kas izgatavotas no dabīgiem materiāliem; noteikti aptiniet tās cieši ap Ziemassvētku eglīti, lai piekārtie elementi nepiesaista mājdzīvnieka uzmanību.

Nekariniet stikla vai plastmasas mantiņas eglītes zemākajos zaros. Stikla mantiņas var viegli saplīst, un lauskas var radīt dzīvniekam savainojumus. Tā vietā labāk izmantot tādas, kas izgatavotas no dabīgiem materiāliem, piemēram, zīda, koka, vilnas, papīra. Ja jums ir svarīgi ģimenes rotājumi, vislabāk tos novietot pašā koka galotnē, tādējādi vērtīgākās eglītes mantiņas būs jūsu mīlulim nepieejamā vietā, un viņš nevarēs tās sabojāt.

Kārtīgi piestipriniet visus rotājumus pie eglītes zariem. Vislabāk ir atteikties no metāla āķiem, aizstājot tos ar auklu vai diegu, ko var piesiet pie zariem.

Noņemiet vadus. Esiet ļoti uzmanīgi ar elektrības vadiem. Garie vadi, adapteri un pagarinātāji ir bīstamības avots mājdzīvniekiem, jo tos ​​košļājot var gūt elektrošoku. Dodiet priekšroku īsiem vadiem; ja nepieciešams- nokarājušos elementus piekoriģējiet, izmantojot līmlentu.

Nostipriniet egli droši. Ja redzat, ka jūsu mīlulim patīk rotaļāties ar eglīti, padariet to viņam nepieejamu. Varat izmantot kādu nožogojumu, lai jūsu suns netiktu tuvu kokam. Pārliecinieties, vai eglei, kur tā ievietota, ir stingrs pamats. Jūs varat piestiprināt koku arī pie sienas vai griestiem. Eglītei piemērotākā vieta mājā ir istabas stūris, prom no citiem sadzīves priekšmetiem.

Nerotājiet koku ar ēdamām lietām- žāvētiem augļiem, piparkūkām, konfektēm u.c. . Jebkura ēdamā lieta eglītē var būt bīstama ne tikai tāpēc, ka dzīvnieks gribēs mieloties ar to, bet kopā ar to var arī norīt diegu, uz kura tie sakārti. Atcerieties, ka saldumi ir indīgi suņiem!

Ziemassvētku dāvanas un suns

Vakara pastaigas un pirotehnika

Nekādā gadījumā neņemiet līdzi mājdzīvnieku, lai skatītos salūtu! Ja šajā laikā atrodaties uz ielas, noteikti pārliecinieties, vai suns ir piestiprināts pavadai.

Pārliecinieties, vai jūsu sunim ir identifikācijas medaljons.

Ja tuvumā uzsprāgst petarde, nevajag mierināt vai žēlot suni, ir jāuzvedas mierīgi un pārliecināti, ar savu uzvedību parādot, ka esat drošībā.

Ja jūs jau zināt, ka jūsu mīluli var nobiedēt petardes skaņas pat mājās, tad iepriekš apmeklējiet veterinārārstu un palūdziet, lai viņš izraksta dzīvniekam kādu nomierinošu līdzekli.

Bieži vien suņi uguņošanas laikā cenšas paslēpties tālākajā stūrī - tāds ir pašsaglabāšanās instinkts. Neceliet un neapskaujiet suni, mēģinot viņu nomierināt, viņa kustību ierobežošana radīs vēl lielākas bailes. Ja jūs pats paliksiet mierīgs, jūsu mājdzīvnieks to sajutīs un arī sāks nomierināties.

Suns baidās

Dodiet savam sunim tikai drošus gardumus

Nedrīkst atstāt svētku galdu bez uzraudzības, vēl jo vairāk, cienāt savu suni ar ēdienu no tā. Dzīvniekam ar pareizu un sabalansētu ikdienas uzturu tā var kļūt par īstu problēmu jau nākamajā rītā. Gremošanas traucējumi, vēdera uzpūšanās, slikta dūša ir visnekaitīgākās pārēšanās pazīmes. Nopietnos gadījumos viss var beigties ar saindēšanos un ārstēšanu veterinārajā klīnikā. Nepieciešams ne tikai ierobežot suņa piekļūšanu galdam, bet arī brīdināt viesus nebarot viņu ar cilvēkiem paredzētu pārtiku. Labāk iegādājieties kādus īpaši suņiem paredzētus kārumus.

PetCity blogs:

  • Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Ērces jau mostas – laiks parūpēties par aizsardzību!

    Lasīt vairāk

  • Interaktīvās rotaļlietas kaķiem: kāpēc tās ir vajadzīgas?

    Interaktīvās rotaļlietas kaķiem: kāpēc tās ir vajadzīgas?

    Lasīt vairāk

  • Apavi suņiem: nepieciešamība vai saimnieku iegriba

    Apavi suņiem: nepieciešamība vai saimnieku iegriba

    Lasīt vairāk

  • Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Vai tavam četrkājainajam draugam ir bail no uguņošanas? Ieteikumi, kā palīdzēt mīlulim tikt galā ar stresu.

    Lasīt vairāk

  • Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Dzīvnieks nav rotaļlieta – dāvini atbildīgi!

    Lasīt vairāk

Apskatīt visas